گام دوم انقلاب جامعه سازی بر مبنای تمدن اسلامی است | حوزه کمر همت ببندد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی جهارشنبه شب در همایش رسالت های حوزه و گام دوم انقلاب اسلامی که در سالن همایش های دارالشفاء برگزار شد، شناخت مسؤولیت های حوزه در گام دوم انقلاب را ضروری دانست و گفت: امروز ما باید وظایف خود را شناخته، زمینه عمل به آن را فراهم کرده و در راستای آن اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز انقلاب اسلامی در سراسر جهان تأثیرگذار است، اظهار داشت: گام دوم انقلاب اسلامی گام جامعه سازی بر مبنای تمدن اسلامی است؛ یکی از مهم ترین محورهای پیام رهبری این است که وظیفه جامعه سازی بر مبنای تمدن اسلامی بر عهده حوزویان، دانشگاهیان و نخبگان گذاشته شده و آن ها باید کمر همت برای تبیین مدنیت تمدن اسلامی ببندند.
آیت الله اراکی تبیین مدنیت تمدن اسلامی را بر عهده حوزه های علمیه دانست و ابراز کرد: این بحث باید در جرگه مباحث فقهی قرار گرفته و بر روی آن بحث شود؛ برای تبیین مدنیت اسلامی باید مدنیت غرب را ابتدا مورد نقد جدی قرار دهیم، بنابراین مدیریت حوزه های علمیه باید سازوکار انجام فعالیت های علمی در عرصه تبیین مدنیت اسلامی و نقد مدنیت غرب را فراهم سازد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری تمدن غرب را یک تمدن واژگون و رو به افول توصیف کرد و افزود: تمدن غرب مبتنی بر فساد فی الارض است؛ با دقت در محیط زیست، اخلاق، روابط انسانی و سیاست حاکم در جهان به پلیدی تمدن غرب پی می بریم.
وی دوران ریاست جمهوری ترامپ را بهترین فرصت برای نقد تمدن غرب دانست و گفت: این شخص دیوانه به صراحت سیاست های تمدن غربی را به زبان می آورد و دیگر نیازی نیست ما با استدلال در پی اثبات ادعاهای خود باشیم.
آیت الله اراکی با بیان اینکه نقد تمدن غرب باید از حوزه ها شروع شده و به دانشگاه ها سرایت کند، عنوان کرد: نقد گسترده تمدن غرب زمینه پایه گذاری تمدن اسلامی را فراهم می کند؛ همه باید بدانند که تمدن غرب چه ظلم های بسیاری در حق انسانیت، عدالت و ارزش ها مرتکب شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه نقد علمی دولت های مختلف ایران پس از انقلاب اسلامی نیز باید در دستور کار قرار گیرد، تأکید کرد: این کار برای آن است که دولت های دیگر خطاهای دولت های قبل را مرتکب نشوند؛ برخی خطاهای امروزی دولت در دولت های قبل هم تکرار شد و ما نباید اجازه دهیم که از یک سوراخ دو بار گزیده شویم.
وی با انتقاد از عملکرد برخی مسؤولان در زمینه بیان مشکلات جامعه و ناامید کردن مردم با سخنان نابه جا و استعفاهای پی در پی تصریح کرد: مسؤولان نباید به گونه ای سخن بگویند که گویا مشکلات جامعه غیرقابل حل شدن است؛ امروز برخی مشکلات نباید در صدا و سیما پخش شود، بلکه رسانه ملی باید مشکلات را رصد کرده و در اختیار مسؤولان ذی ربط قرار دهد تا آن ها برای حل مشکلات قدم بردارند؛ امروز نباید با نقدها مردم را ناامید کنیم، بله باید در کنار نقد همانند رهبر معظم انقلاب در جامعه از طریق بیان و تبیین نقاط درخشان نظام اسلامی امیدآفرینی داشته باشیم.
آیت الله اراکی ادامه داد: امروز باید دولت های گذشته را نقد علمی کرد تا به نقشه ای جامع دست پیدا کنیم و نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کنیم؛ نقد تمدن غرب در تئوری تمدن سازی و نقد دولت های گذشته در عملکردمان در زمینه تمدن سازی کمک می کند.
وی افزود: امروز رسالت حوزه و دانشگاه این است که ابتدا الگوی زیرساخت تمدن اسلامی را فراهم اورده و سپس سازوکار اجرای آن را گردآوردی کنند؛ همچنین باید مفهوم «دولت کارآمد» و «دولت ناکارآمد» تعریف شده و در اختیار دولت ها قرار گیرد؛ به بیان دیگر حوزه و دانشگاه باید برای آینده مملکت طرح روشنی از دولت موفق و دولت ناموفق ترسیم کنند./841/پ202/ق